Världens tuffaste lopp

Den utmaning som ett lopp innebär är något som lockar allt fler. Att ladda upp inför en stor utmaning och senare möta sina mål är helt klart tillfredsställande. Det blir ett projekt som du kan lägga energi på samtidigt som det skapar ett avbrott från vardagen. Många lopp erbjuder vackra naturupplevelser i kombination med att du får tänja på gränserna för din fysiska och mentala kapacitet. Vissa lopp är dock tuffare än andra.

Ett lopp som är både häftigt och tufft är Patagonian Expedition Race som genomförs i chilenska Patagonien i februari varje år. Med loppet vill man väcka uppmärksamhet kring den känsliga miljön i den här regionen. Loppet är känt som ”Race to the End of the World” och genomförs under tio dagar i lag om fyra personer. Loppet körs aldrig på exakt samma plats och innehåller elementen trekking, havskajak, orientering och mountainbike.

Världens tuffaste lopp

Vågar du ställa upp i någon av världens tuffaste tävlingar?

Ett annat utmanande lopp är Jungle Ultra, ett maraton som genomförs i Amazonas regnskog, närmare bestämt i Manu National Park. Det här är en naturupplevelse utöver det vanliga och under loppet tar du dig fram på en distans av 230 kilometer. Jungle Ultra körs varje år i juni. Det finns även varianter i form av ett islopp i Sverige och ett ökenlopp i Namibia samt ytterligare ett lopp i Kenya.

Alaska Mountain Wilderness Challenge startade redan 1982 och tar dig med på ett unikt äventyr genom delstaten. Rutten varierar och tävlingen genomförs oftast på sommaren. Den totala sträckan varierar också, men kan uppgå till 400 kilometer. Deltagarna behöver bära med sig all utrustning och mat själva, det är inte tillåtet med hjälp utifrån. Numera får de dock ta med sig satellittelefon för nödlägen. Alaska Mountain Wilderness Challenge drivs av en gräsrotsrörelse.

Den sista tävlingen vi vill berätta om är Ruta de los Conquistadores. Det här är ett lopp för cyklister som genomförs i månadsskiftet oktober-november i San José i Costa Rica. Det har kallats för det tuffaste loppet inom mountainbike i världen. Hundratals erfarna cyklister deltar varje år i loppet som är 161 miles och genomförs under tre dagars tid. Även det här är en naturupplevelse som du sent kommer att glömma.