Kan man gå ner i vikt med löpträning?

Många som kämpar med att gå ner i vikt hakar upp sig på vilken metod som är den bästa. De provar diet efter diet, men kan aldrig riktigt ge sig hän. Problemet är att det kräver ansträngning att få en ny kropp. Att gå ner i vikt handlar om att äta rätt och röra på sig i kombination. Detta måste man göra konsekvent, och fortsätta att göra det. Kan man gå ner i vikt med löpträning? Ja, om man samtidigt äter rätt!

Hur äter man rätt?

Om du vill veta det så läs mer om hur många kalorier man ska äta per dag. Löpträning är ett effektivt sätt att bränna kalorier på, men äter du för mycket hjälper det inte att träna. Då kommer du ändå att ha ett kaloriöverskott, och du kommer inte kunna gå ner i vikt. Det handlar alltså om att göra av med fler kalorier än du tar in. Det finns en hel del hjälp att ta till för att hålla koll på detta.

Löpträning och styrketräning

Gillar du att löpträna? Perfekt! Det är ett effektivt sätt att bränna kalorier på. Det kan dock vara bra att överväga att kombinera löpträningen med styrketräning. Även om du inte är ute efter att få synligt större muskler, utan bara bli smalare, så är styrketräning bra. Har du större muskler så bränner du nämligen kalorier effektivare. Avsluta varje löppass med ett antal situps och armhävningar. Det behöver inte vara jättemånga, bara så att du får in en vana av att använda dina muskler!

Kost och löpträning

Hur äter du då rätt? Något som kan vara bra att tänka på är att få i dig tillräckligt med protein. De flesta av oss äter redan för mycket protein, men misstänker du att du får i dig för lite, se till att ta med dig en proteinshake som du kan dricka efter varje träningspass. Utöver detta, tänk på att få i dig rätt sorts fetter. Ät också mycket frukt och grönsaker – och se till att äta gott, så att du fortsätter med de goda vanorna!